Handleiding community

Inhoudsopgave

Registreren

  1. Ga naar:
  2. Klik rechtsboven op Registreren
  3. Vul het formulier in

De HMC-community is een besloten netwerk. Niet iedereen kan registreren. Je verzoek moet eerst worden goedgekeurd door een administrator van de website. Zodra dit is gebeurd, krijg je bericht en kun je inloggen.

Inloggen

  1. Ga naar:
  2. Klik rechtsboven op Inloggen
  3. Je komt terecht in onderstaand scherm. Daar vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in.
Inlogscherm
Dit is het inlogscherm

Wachtwoord vergeten?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je je wachtwoord vergeet. Ga dan naar de pagina inloggen en klik onder het witte inlogblokje op wachtwoord vergeten (zie afbeelding hieronder), voer je e-mailadres in en je krijgt per mail instructies voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
LET OP: er zit een standaardbeveiliging in de website waardoor je na 5 mislukte inlogpogingen 5 minuten niet kunt inloggen.

Groepen

Na het inloggen kom je automatisch terecht op de groepspagina. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare groepen binnen het WIE-netwerk. Wil je je aansluiten bij een groep klik dan op de knop vraag lidmaatschap aan.

Privégroepen

De meeste groepen zijn privégroepen. Hiervoor kun je lidmaatschap aanvragen, maar moet je worden toegelaten door een groepsadmin. Je kunt pas meedoen in de groep nadat de groepsadmin je toegang heeft gegeven. De groepsadmin kijkt of het inderdaad handig is dat je je aansluit bij een bepaalde groep. Hiervan krijg je bericht.

Publieke groepen

Er zijn ook publieke groepen. Hier kan iedereen zich bij aansluiten. Je bent meteen lid van de groep na aanmelding.

Verborgen groepen

Tenslotte zijn er ook nog verborgen groepen. Deze groepen kun je niet zien in het overzicht. Je kunt je hiervoor ook niet aanmelden. De enige manier om lid te worden van deze groepen is doordat je wordt uitgenodigd door een ander lid uit de groep.

Groep aanmaken

Je kunt ook een eigen groep beginnen. Geef een duidelijke naam en een goede omschrijving zodat duidelijk is waarvoor de groep is bedoeld. Vervolgens kun je aangeven of het een open, privé of verborgen groep is en wie uit de groep andere leden kan toelaten. Vervolgens krijg je de vraag of je ook documenten in de groep wil opslaan (standaard staat deze functie aan). Voeg tot slot nog een geschikte (vierkante) foto toe zodat duidelijk is waar de groep voor staat en je kunt je de eerste leden voor je nieuwe groep gaan uitnodigen.

LET OP: Kijk vooraf goed of je een nieuwe groep moet aanmaken of dat je terecht kunt in een bestaande groep.